fredag 13 maj 2011

Sydkoreas president skämde ut sig i Tyskland


   Under ett besök av Sydkoreas patetiske och illa omtyckte president Lee Myung-bak i Berlin tog några tysk-koreaner tillfället i akt och gav sig ut med plakat för att demonstrera mot presidentens politik. Detta upprörde Lee, som beordrade sina livvakter att stoppa demonstrationen(!). Vad Lee inte tänkte på var att han befann sig i ett demokratiskt land där mötes- och yttrandefrihet faktiskt respekteras och skyddas. Presidentens lakejer fick sätta på sig dumstruten när de fördes bort av tysk polis, som gjorde klart för dem att de skulle arresteras om de gjorde några som helst nya försök att hindra demonstrationen.

   Sydkorea är en demokrati med fria allmäna val men med en odemokratisk politisk kultur. Bland annat så har man fått igenom lagstiftning som saknat majoritetsstöd genom att övernatta i nationalförsamlingens kammare och låsa dörrarna inifrån för att på så sätt hindra meningsmotståndare ifrån att delta vid omröstningen morgonen därpå.

   Polisen i Republiken Korea, som landet egentligen heter, har många gånger visat en väldig brutalitet och hänsynslöshet mot demonstranter (se video längst ner i inlägget).

   Lee Myung-bak har bland annat kritiserats för sitt Grand Korean Waterway-projekt, som går ut på att gräva en enorm kanal rakt igenom hela landet.


Sydkoreansk polisbrutalitet:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar